Onze projecten

Ontdek onze projectcategorieën en kom meer te weten over de verschillende mogelijkheden rond lokale compensatie.  

Benieuwd naar onze huidige projecten die beschikbaar zijn voor CO₂-compensatie?
Vraag nu ons projectportfolio aan.

Bos & Natuur

Eén van de vele mogelijkheden van lokale compensatie is investeren in natuur- en bosgebieden. Dit doen we met bosprojecten die instaan voor bosuitbreiding of -aanplanting. Denk maar aan het aanleggen van een bos in jouw gemeente, een nabije school voorzien van een speelbos of een kleine zorgboerderij ondersteunen. Bosprojecten voeren we meestal uit met natuurorganisaties en publieke instellingen zoals gemeenten en steden.

Meer bos brengt heel wat voordelen met zich mee: meer toegankelijk en nabij groen, het bevordert de biodiversiteit en zorgt voor een gezondere leefomgeving. 

Innovatie & Technologie

Innovaties bepalen mee onze toekomst. Innovatieve projecten bevatten specifieke technieken die de CO₂-uitstoot verminderen, maar die nog vrij nieuw zijn op de markt.  

Er bestaat een mogelijkheid dat dit soort projecten nooit gestandaardiseerd kan worden. Dit komt omdat ze meestal speciaal ontworpen zijn om een bepaald productieproces te optimaliseren, maar ze hebben nog steeds een positieve en lokale impact. Bij Claire geloven we in de kracht van het lokale! 

Wzijn altijd benieuwd naar innovatieve technieken en technologieën die we kunnen implementeren om effectief CO₂ te reduceren. 

Gebouwen & Technieken

Tegen 2050 moeten alle gebouwen, zowel residentieel als niet-residentieel, klimaatneutraal zijn. In België zijn er nog enorm veel gebouwen die nood hebben aan een energetische renovatie. Deze energieprojecten omvatten onder meer het plaatsen van zonnepanelen, gebouwen (beter) voorzien van isolatie, het installeren van warmtepomp 

Deze projecten zijn mogelijk voor iedereen: van scholen en zorginstellingen tot KMO’s en publieke instellingen. 

Landbouw

Ook in de landbouwsector zijn er tal van mogelijkheden om CO₂ te reduceren. Bv. CO₂-opslag in de bodem door het aanplanten van specifieke gewassen met een diep wortelgestel om de bodemkwaliteit terug op te krikken.

Een andere interessante techniek binnen de landbouwsector is het opvoeren van compost of stalmest.

Ik wil een project indienen

Heb je een interessant project dat effectief CO₂ reduceert of capteert? Bied jouw project nu aan! Als het wordt gekozen door een compenseerder, krijg je financiële ondersteuning. 

Vul hieronder ons contactformulier in met een korte beschrijving van jouw project. Binnen een week zullen we jou contacteren om verdere details te bespreken. Wees gerust, het invullen van dit formulier verplicht je tot niets. 

Neem contact met ons op